Weg met die fysieke pasjes: 4 handige klantenkaart-apps op een rij (2024)

Heb jij tientallen pasjes van allerlei winkels in je portemonnee of tas, maar wil je hier vanaf? In de Play Store zijn er vele ‘klantenkaart-apps’ te vinden, waarbij je ze digitaal kunt opslaan en laten scannen. Android Planet zet er vier voor je op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Vier klantenkaart-apps op een rij

Nu heeft niet iedereen evenveel fysieke pasjes in zijn of haar portemonnee of tas, maar het kan natuurlijk al snel oplopen. Zo sta je bij een kassa en moet je eerst nog minutenlang zoeken naar het juiste pasje van die winkel. Verschillende organisaties hebben ook een eigen mobiele app waar je zo’n pas digitaal in kunt bewaren. Denk bijvoorbeeld aan Air Miles, de Albert Heijn of bijvoorbeeld de HEMA.

Al die apps installeren en gebruiken is ook niet voor iedereen weggelegd en daarom zijn overkoepelende klantenkaart-apps een goede uitkomst. In de Play Store zijn er tientallen te vinden. Android Planet heeft er vier voor je uitgekozen.

1. PasNL

PasNL is precies wat je ervan verwacht, namelijk een simpel digitaal hulpje voor al je klantenpassen. Zo digitaliseer je al je pasjes en kun je ze zo direct gebruiken. Daarbij wordt de barcode of QR-code ook opgeslagen. Die kun je vervolgens weer simpel laten scannen bij de winkel.

Zo hoef je inderdaad geen fysiek pasje op te zoeken of ze mee te dragen. Wil je een pas toevoegen, maar staat de juiste winkel nog niet in de app? Dat is geen probleem, want ook handmatig klantenpassen toevoegen kan in de PasNL-app.

Weg met die fysieke pasjes: 4 handige klantenkaart-apps op een rij (4)

PasNL - Al je pasjes bij je

PasNL

8,2 (2.121 reviews)

Gratis via Google Play

2. Stocard

Stocard is de bekendste klantenkaart-app uit het rijtje, maar doet in de basis hetzelfde als de andere applicaties. Zo sla je ook hier je pasjes digitaal op of check je aanbiedingen van interessante winkels. Ook hier kun je uiteraard kaarten toevoegen van alle bekende shops. Staat die winkel er niet tussen, dan voeg je het pasje gewoon handmatig toe.

Weg met die fysieke pasjes: 4 handige klantenkaart-apps op een rij (6)

Stocard - Klantenkaarten App

Stocard

8 (685.083 reviews)

Gratis via Google Play

3. OK

Ook de OK-app is een aanrader. Naast klantenkaarten kun je daarin ook tickets kwijt, evenals cadeaukaarten, kortingsbonnen of folders. Zo kun je er net wat meer bewaren dan bij andere apps, wat wel een voordeel is.

Pasjes en andere informatie toevoegen werkt op dezelfde manier, waardoor je altijd alles digitaal bij de hand hebt. Heb je de pasjes toegevoegd? Dan toont OK ook de bijbehorende reclamefolder, aanbiedingen en beste deals. Tot slot kun je andere tickets bewaren in de app, bijvoorbeeld digitale kaartjes voor een museum of pretpark.

Weg met die fysieke pasjes: 4 handige klantenkaart-apps op een rij (10)

OK - Pasjes, folders & deals

OK IT BV

7,6 (6.201 reviews)

Gratis via Google Play

4. MijnKassabon

MijnKassabon is ook een app voor al je digitale pasjes, maar richt zich daarnaast op een andere tak van sport: kassabonnetjes bewaren. Zo kun je al die bonnetjes digitaliseren en opslaan in de app. Heb je zo’n bon ingescand? Dan kun je er ook nog een notitie bij achterlaten, zoals de aankoopdatum. Zo heb je alle informatie direct bij de hand.

De app biedt ook een ‘budgettool’, zodat je op de hoogte blijft van je uitgaven. Dat is handig als je een beperkt budget hebt of gewoon wat op de centjes wil letten. Bonnetjes delen kan vervolgens ook weer makkelijk via e-mail of bijvoorbeeld WhatsApp.

Weg met die fysieke pasjes: 4 handige klantenkaart-apps op een rij (11)

Weg met die fysieke pasjes: 4 handige klantenkaart-apps op een rij (12)

MijnKassabon

iBilly B.V.

7,2 (290 reviews)

Gratis via Google Play

Gebruik jij één van bovenstaande apps of juist een heel andere applicatie uit de Play Store? Laat het weten in de reacties onder dit artikel!

Lees meer over het maandthema: geld besparen

 • Albert Heijn-app: onbewust geld sparen terwijl je boodschappen doet (30 nov 2023)
 • Zo voeg je (tegen betaling) extra leden toe aan je Netflix-account (29 nov 2023)
 • ‘Goedkoopste smartphone van Samsung krijgt beste scherm’ (28 nov 2023)
 • Girl math: de manier om een nieuwe smartphone te verantwoorden (27 nov 2023)
 • 7 tips om te besparen op digitale abonnementen (22 nov 2023)

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Weg met die fysieke pasjes: 4 handige klantenkaart-apps op een rij (2024)

FAQs

Weg met die fysieke pasjes: 4 handige klantenkaart-apps op een rij? ›

Probeer PasNL helemaal gratis!

Onze handige app voor al je pasjes én aanbiedingen vind je in de app stores van Apple en Google. Download PasNL vandaag nog en laat voortaan al je plastic pasjes thuis liggen. In PasNL kun je al uit meer dan 200 pastemplates kiezen voor het snel registreren van je pasjes.

Welke app voor alle klantenkaarten? ›

De beste pasjes apps voor iPhone en Android
 • PasNL. PasNL is een handige app voor pasjes. ...
 • Stocard. Met Stocard heb je alle pasjes in een app. ...
 • OK. Wil je meer dan alleen je klantenkaarten opslaan? ...
 • MijnKassabon. In de MijnKassabon app bewaar je, naast je pasjes, ook je kassabonnen. ...
 • FidMe.
Sep 28, 2023

Welke app voor je pasjes? ›

Probeer PasNL helemaal gratis!

Onze handige app voor al je pasjes én aanbiedingen vind je in de app stores van Apple en Google. Download PasNL vandaag nog en laat voortaan al je plastic pasjes thuis liggen. In PasNL kun je al uit meer dan 200 pastemplates kiezen voor het snel registreren van je pasjes.

Waarom is de Stocard app handig? ›

Meer dan 49 miljoen actieve gebruikers houden van Stocard

Super handig als je in de winkel bent geen gezoek meer naar klantenkaart. Heel gemakkelijk, geen extra gewicht in de handtas en je hebt direct alles bij de hand. Werkt prima!!! Werkt perfect meteen alle kaarten bij de hand.

Hoe kan ik pasjes op mijn telefoon zetten? ›

Items toevoegen aan Google Wallet
 1. Open de Google Wallet-app .
 2. Tik onderaan op Toevoegen aan Google Wallet .
 3. Kies het type item dat u wilt toevoegen. Dat kan zijn: Een betaalkaart. Een ov-kaart. Een klantenkaart. Een cadeaukaart.
 4. Volg de instructies op het scherm om het item toe te voegen aan Google Wallet.

Hoe krijg ik pasjes in mijn Wallet? ›

In Android kun je voor het beheren van je kaarten gebruikmaken van Google Wallet. Als de app nog niet is geïnstalleerd, vind je deze via Google Play. Tik op de knop Toevoegen aan Wallet en geef aan welk type kaart je wilt gebruiken. Denk aan een betaalkaart, een OV-chipkaart of een klantenkaart.

Hoe zet ik mijn klantenkaarten op mijn iPhone? ›

Een instapkaart, ticket of andere kaart toevoegen aan Apple Wallet op een iPhone
 1. Open de app, e-mail, melding of andere communicatie die je instapkaart, ticket of andere kaart bevat.
 2. Tik op 'Zet in Apple Wallet'.
 3. Volg de instructies op het scherm.
 4. Tik zo nodig op 'Voeg toe' in de rechterbovenhoek.

Waarom gebruiken winkels klantenkaarten? ›

Als eerste: zo'n klantenkaart brengt je extra gegevens over je klanten (mits je er natuurlijk een systeem aan koppelt die de gegevens van je klanten registreert). Een loyaliteitsprogramma kan je vertellen wie je beste klanten zijn, wat voor soort merken ze graag kopen, hoe vaak klanten bij je in de winkel komen.

Kan je klantenkaarten in Wallet zetten? ›

Normaal is de Google Pay-app standaard op een Android-toestel aanwezig, maar mocht dat niet het geval zijn, dan installeert u ze eenvoudig vanuit de Google Play Store. Tik op de plus-knop of op 'Toevoegen aan wallet' om een betaalkaart, klantenkaart of cadeaukaart toe te voegen.

Hoe veilig is Stocard? ›

Stocard met Apple Pay.

Het gebruik van Apple Pay is eenvoudig, en het werkt met de apparaten die u elke dag gebruikt. Uw kaartgegevens zijn veilig omdat deze niet op uw apparaat zijn opgeslagen of gedeeld worden wanneer u betaalt. Betaal in winkels, apps en op het internet is eenvoudig, veilig en privé.

Wat is het verschil tussen Google Pay en Google Wallet? ›

Google Pay gebruik je om te betalen met je Android™ telefoon (versie 8 of hoger). Hiervoor gebruik je de Google Wallet. Dit is een digitale portemonnee, waarin je je betaalpassen, creditcards en klantkaarten bewaart. Google Pay werkt overal waar je contactloos kunt betalen.

Hoe zet je Wallet op je telefoon? ›

Waar kan ik Google Wallet downloaden? Als u de Google Pay-app al heeft, hoeft u deze niet opnieuw te downloaden, maar kan het wel nodig zijn deze te updaten via de Play Store. Heeft u de app nog niet, dan downloadt u Google Wallet op uw Android-apparaat via de Play Store.

Heb je Google Wallet nodig? ›

Om overal te kunnen betalen met je Android-telefoon, heb je de app Google Wallet nodig op je smartphone. Voorheen heette deze nog de Google Pay app.

Welke app om tickets te bewaren? ›

Het is Google Wallet. Bewaar alles op één beveiligde plaats die je altijd bij je hebt: de nieuwe Google Wallet. Hiermee heb je toegang tot je betaalpassen, ov-kaarten, concerttickets en andere belangrijke zaken. Allemaal vanaf je Android-telefoon.

Welke klantenkaarten kunnen in Apple Wallet? ›

Met de Wallet-app kun je onder andere je creditcards en betaalkaarten voor Apple Pay, je rijbewijs of identiteitskaart, ov-kaarten, toegangskaarten en sleutels veilig en handig op één plek bewaren, zodat je er eenvoudig bij kunt. (Apple Card en Apple Cash zijn alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.)

Is Stocard gratis? ›

Klarna & Stocard delen beide dezelfde klantenobsessie. Wij maken uw winkeltraject soepel, zowel online als in de winkel. Onze nieuwe look and feel geeft perfect uitdrukking aan deze gezamenlijke missie! Stocard blijft een gratis app, zoals het altijd is geweest.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 6198

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.