Dit zijn alle films en series die Disney aankondigde op D23 2024 (2024)

Disney's tweejaarlijkse D23 expo volgde vlak na een aantal verrassingen op San Diego Comic-Con in juli - een evenement waar Robert Downey Jr. terugkeerde in het Marvel Cinematic Universe. Hoe kun je die aankondiging overtreffen? Met heel veel nieuwe.

Op het evenement kwamen verschillende Disney-klassiekers langs die allemaal nieuwe delen krijgen, zoals The Incredibles, Toy Story en Frozen. En tussen Disney Animation Studios, Pixar, Marvel en Star Wars was er voor elk wat wils. Daarom hebben we elke aankondiging, trailer, teaser, remake en meer voor je op een rijtje gezet zodat je niets hoeft te missen.

LEES OOK: Wat we verwachten op Made by Google 2024

Vaiana 2

De aftrap van de entertainmentshowcase werd gegeven met de officiële trailer van Vaiana 2. Drie jaar later slaan Moana en halfgod Maui opnieuw de handen ineen om het op te nemen tegen een nieuwe bedreiging voor Oceanië.

Het lijkt erop dat Disney plannen heeft om van Vaiana het nieuwe paradepaardje van Disney te maken, want naast het vervolg krijgen we ook een live-action remake. Die is al in productie gegaan en kan in 2026 worden verwacht.

Hoe te zien: Vaiana 2 draait op 27 november 2024 in de bioscoop.

Snow White

Snow White bevindt zich al sinds de opnames in 2022 in een productiehel en is onderhevig aan hevige controverse. De release van de live-action remake van Disney's klassieker uit 1937 ligt echter eindelijk in het verschiet.

De teaser trailer geeft ons onze eerste blik op Rachel Zegler en Gal Gadot als respectievelijk Sneeuwwitje en de Boze Koningin, samen met de zeer digitale wereld.

Hoe te bekijken: Snow White draait op 21 maart in de bioscoop.

Eerste blik op Stitch in de live-action remake van Lilo & Stitch

Lilo & Stitch is nog zo'n klassieke Disney-film waar niemand echt om een live-action remake heeft gevraagd, maar die we toch krijgen. Gezien de staat van dienst van Disney op het gebied van visuele effecten als het gaat om antropomorfe dieren, is onze eerste blik op Stitch precies wat je zou verwachten, wat neerkomt op "ja, dat is hem zeker".

Naast die eerste teaser op D23 werd ook aangekondigd dat deze adaptatie van de cultklassieker uit 2002 in de zomer van 2025 wordt uitgebracht.

Kijken: Lilo & Stitch draait volgende zomer in de bioscoop.

Incredibles 3 aankondiging

Nu Fantastic Four de laatste tijd wat liefde krijgt, is het logisch dat de familiefilmfranchise die geïnspireerd is op de eerste familie van Marvel zijn terugkeer aankondigt. Incredibles 3, onder leiding van Brad Bird, schrijver en regisseur van de serie, is in productie bij Pixar.

Buiten deze aankondiging zijn er geen verdere details bekendgemaakt. Incredibles 2 was de best verdienende animatiefilm aller tijden totdat Inside Out 2 hem van de troon stootte.

Hoe te bekijken: Incredibles 3 heeft nog geen releasedatum.

Toy Story 5 teaser

Over geliefde Pixar animatiefilms gesproken die ... misschien al twee films geleden hadden moeten eindigen, fans kregen op D23 een kleine teaser voor Toy Story 5 te zien. Volgens regisseur Andrew Stanton zullen Woody, Buzz en de bende vechten om te voorkomen dat hun nieuwe kind een iPad-kind wordt.

"Deze keer is het een ontmoeting tussen speelgoed en technologie," zei Stanton op D23. "Het wordt leuk en we kunnen niet wachten tot jullie het allemaal zien in de zomer van 2026."

Hoe te zien: Toy Story 5 draait in de zomer van 2026.

Frozen 3

Volgens bedenker Britney Lee krijgt de Oscarwinnende film Frozen ergens in 2027 zijn derde film in de franchise. Er werd ook een kleine teaser getoond aan gasten op D23 die Elsa en Anna liet zien terwijl ze op een wit paard en een bruin hert reden.

Daarnaast werd ook aangekondigd dat er na de release van Frozen 3 plannen zijn voor een Frozen 4. Bovendien komt er ergens in 2025 een pro-shot van de Frozen Broadway-musical naar Disney+.

Hoe te zien: Frozen 3 draait ergens in 2027 in de bioscoop.

Zootropolis 2

Oh, kijk, weer een vervolg. Dit keer is het voor de Disney-hitfilm Zootropolis, waarin konijnenagent Judy Hopps de vossenoplichter Nick chanteerde om haar te helpen een misdaad op te lossen.

Het duo is weer terug met Oscarwinnaar Ke Huy Quan als een slang genaamd Gary. De casting van Quan was het grote nieuws bij deze aankondiging, maar fans van de reeks kunnen verwachten dat deze rond Thanksgiving volgend jaar in de bioscoop te zien zal zijn.

Hoe te zien: Zootropolis 2 draait op 26 november 2025 in de bioscoop.

Star Wars: Skeleton Crew

Skeleton Crew speelt zich af tijdens het tijdperk van de Nieuwe Republiek, de jaren na Return of the Jedi, en gebaseerd op de synopsis van het plot, zal het gaan over vier kinderen die verdwaald zijn in het heelal en proberen hun weg naar huis te vinden. Jude Law zal ook zijn debuut maken in het sterrenstelsel ver, ver weg, dit keer als een force-user genaamd Jod Na Nawood.

LEES OOK: Komt 'Half-Life 3' er echt aan? Deze leaks houden fans op scherp

We hebben ook een eerste blik gekregen op hoe typische sub-urbs er in het Star Wars-universum uitzien, wat best een bizar beeld is. Afgaande op de trailer die op D23 werd getoond, is deze show sterk geïnspireerd op klassieke Steven Spielberg-films zoals E.T. en Hook.

Hoe kun je kijken? Star Wars: Skeleton Crew gaat 3 dec. in première op Disney+.

Agatha All Along

Een nieuwe trailer voor de WandaVision vervolgserie Agatha All Along kwam op het podium tijdens D23, samen met een optreden van een origineel nummer, "The Ballad of the Witches Road."

Kathryn Hahn zal haar rol als de heks Agatha Harkness opnieuw spelen en wordt in de show bijgestaan door Joe Locke, Patti LuPone, Aubrey Plaza, Sasheer Zamata, Ali Ahn en Debra Jo Rupp.

De show volgt Hahn in de nasleep van WandaVision en moet een "magische reeks beproevingen" doorstaan langs de Heksenweg om haar krachten terug te krijgen.

Hoe te bekijken: De eerste twee afleveringen van Agatha All Along gaan 18 september in première op Disney+.

The Fantastic Four: First Steps

Fans op D23 kregen een exclusieve sneak peek van de eerste teaser trailer voor Marvel's The Fantastic Four: First Steps met in de hoofdrollen Pedro Pascal (Reed Richards/Mr. Fantastic), Vanessa Kirby (Sue Storm/ The Invisible Woman), Joseph Quinn (Johnny Storm/The Human Torch) en Ebon Moss-Bachrach (Ben Grimm/The Thing). Dit weerhield fans er echter niet van om de trailer op te nemen en te posten op sociale media, en hij kan gemakkelijk worden gevonden door te gaan zoeken.

De trailer is dezelfde die vorige maand op SDCC werd getoond en is gemaakt van veel testbeelden en conceptuele voorbeelden. Toch is het behoorlijk indrukwekkend wat Marvel nu voor handen heeft terwijl het filmen nog aan de gang is.

Naast de all-starcast als Marvel's First Family, zal de film ook Julia Garner (Ozark) in de hoofdrol hebben als Shalla-Bal, de geliefde van de Silver Surfer, en Ralph Ineson (The Witch, The First Omen) als de wereldvernietigende entiteit Galactus. Paul Walter Hauser, Natasha Lyonne en John Malkovich spelen ook mee in niet nader genoemde rollen.

Hoe te bekijken: The Fantastic Four: First Steps verschijnt 25 juli in de bioscoop.

Daredevil: Born Again

De exclusieve trailer van Daredevil: Born Again is ook op het internet uitgelekt door telefoongrage fans. Voel je vrij om te zoeken, want we zullen de trailer voor deze serie hier ook niet embedden.

Charlie Cox en zijn tegenspelers Vincent D'Onofrio (Kingpin), Deborah Ann Woll (Karen Page) en Elden Henson (Foggy Nelson) keren allemaal terug om hun officiële debuut te maken in het Marvel Cinematic Universe.

De trailer die op D23 werd getoond zat boordevol verrassingen, zoals de terugkeer van Jon Bernthal's Punisher en Wilson Bethel's Bullseye. Naast hen was er onze eerste blik op de gekostumeerde vigilante White Tiger.

Hoe te bekijken: Daredevil: Born Again gaat 1 maart in première op Disney+.

Avatar 3 is nu Avatar: Fire and Ash

Na het grote succes van Avatar: The Way of Water is het logisch dat de geplande vervolgfilm helemaal over vuur zal gaan. Regisseur James Cameron en sterren Sam Worthington en Zoe Saldaña betraden het podium om de officiële titel van de volgende film in de franchise, Avatar: Fire and Ash, te onthullen.

Hoewel er geen officiële details over het vervolg werden onthuld, toonde Cameron de aanwezigen concept art van de film waarop de Ash People van de Na'vi en hun buitenaardse maskers te zien zijn - duidelijk geïnspireerd op traditionele Native American geestendansen.

De geplande releasedatum voor Fire and Ash is 19 december 2025, maar als je niet kunt wachten en wat Na'vi lore wilt om het gat op te vullen, kijk dan eens naar de recent uitgebrachte Avatar: Frontiers of Pandora game.

Hoe te bekijken: Avatar: Fire and Ash draait op 19 december 2025 in de bioscoop.

Freaky Friday 2 is nu Freakier Friday

Hoewel er nog niet veel details over deze film bekend zijn, verschenen sterren Lindsay Lohan en Jamie Lee-Curtis op het podium om aan te kondigen dat Freaky Friday 2, het vervolg op de film uit 2003, officieel Freakier Friday gaat heten.

Volgens een persbericht van Disney keert in het vervolg het moeder-dochter duo Tess en Anna Coleman (respectievelijk Curtis en Lohan) terug, terwijl Anna en haar dochter zich voorbereiden op het huwelijk in een nieuwe familie. Manny Jacinto van The Acolyte speelt de rol van Anna's nieuwe echtgenoot.

Van de originele cast keren ook Mark Harmon, Chad Michael Murray, Christina Vidal Mitchell, Haley Hudson, Lucille Soong, Stephen Tobolowsky en Rosalind Chao terug in Freakier Friday.

Hoe te bekijken: Freakier Friday draait ergens in 2025 in de bioscoop.

Tron: Ares

Tot slot was de onthulling en eerste blik op de derde film in de Tron-franchise, Tron: Ares.

Jeff Bridges keert opnieuw terug naar de serie die zich afspeelt in de wereld binnen een computer mainframe. Naast Bridges spelen Evan Peters, Greta Lee en Jared Leto de hoofdrollen in de titelrol van Ares, een zeer geavanceerde AI die naar de echte wereld is gestuurd voor een geheime missie. Er is ook onthuld dat Trent Reznor en Atticus Ross' band Nine Inch Nails de soundtrack van de film zullen componeren.

Tron is een van de meest onwaarschijnlijke films om een derde film van te maken, aangezien de film uit 1982 en Tron: Legacy uit 2010 een teleurstellend rendement hadden. We klagen echter niet dat we meer krijgen.

Hoe te zien: Tron: Ares draait op 10 oktober 2025 in de bioscoop.

Monster Jam

Moana 2 is niet het enige Disney-project voor Dwayne "The Rock" Johnson. Hij is ook bezig met de ontwikkeling van een nieuwe film met de studio genaamd Monster Jam, geïnspireerd op het monster truck-evenement met dezelfde naam. Hoewel de plotdetails verder schaars zijn, worden er op dit moment opnames voor de film gemaakt.

Win or Lose

Pixars allereerste originele tv-serie komt eraan. Met de titel Win or Lose laat de nieuwe serie ons kennismaken met de Pickles, een softbalteam dat zich opmaakt voor een kampioenschap. We volgen acht verschillende personages, waaronder onzekere kinderen, helikopterouders, een verliefde scheidsrechter en de coach van de Pickles (ingesproken door Will Forte) terwijl ze zich voorbereiden op de wedstrijd van hun leven.

Hoe te bekijken: Win or Lose gaat 6 december in première op Disney+.

Dream Productions

Pixar zet zijn uitstapje naar tv voort met Dream Productions, een spin-off van Inside Out over de droomfabriek in het hoofd van Riley. De serie speelt zich af tussen de gebeurtenissen van Inside Out en Inside Out 2. Hoewel Pixar nog niet heeft onthuld of er personages uit de originele films bij betrokken zullen zijn, kun je er zeker van zijn dat we een heleboel dromerige gekkigheden te zien zullen krijgen.

Hoe kun je kijken? Dream Productions gaat ergens in 2025 in première op Disney+.

LEES OOK: Heel veel gameplay van The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom getoond

Elio teaser

Hoewel er een heleboel vervolgen op Pixars kalender staan, zijn er ook een aantal originele films om naar uit te kijken. Een daarvan is Elio, die een jonge jongen volgt die per ongeluk ambassadeur van de aarde wordt in het buitenaardse "Communiverse".

Pixar toonde de D23-bezoekers een voorproefje van de film en onthulde ook dat Zoe Saldaña deel uitmaakt van de stemmencast als Elio's tante. De rest van de cast bestaat uit Yonas Kibreab als Elio, America Ferrera als Elio's moeder, Jameela Jamil als ambassadeur Questa en Brad Garrett als ambassadeur Grigon. Elio is geregisseerd door Adrian Molina, die ook Coco schreef en regisseerde.

Hoe te bekijken: Elio draait op 13 juni in de bioscoop.

Hoppers

Een andere originele Pixar-film om naar uit te kijken is Hoppers, van We Bare Bears-bedenker Daniel Chong. Hoppers laat ons kennismaken met Mabel, een jong meisje dat haar bewustzijn in een robotbever verandert om meer te leren over de dierenwereld. Bij een concept als "robot bever lichaamsverwisseling" weet je dat ik erbij ben.

De stemmencast van Hoppers bestaat uit Jon Hamm, Bobby Moynihan en Piper Curda.

Hoe te zien: Hoppers komt in 2026 in de bioscoop.

Mufasa: The Lion King krijgt een nieuwe trailer

Barry Jenkins (Moonlight, The Underground Railroad) regisseert deze Lion King prequel over hoe Mufasa (ingesproken door Aaron Pierre, Genius: MLK/X) over de Pride Lands komt te heersen.

In de trailer zien we Mufasa als een verweesd welpje in een onbekend land. Daar ontmoet hij leeuw Taka (ingesproken door Kelvin Harrison Jr., Chevalier), een prins die als een broer voor Mufasa wordt. Hoewel de twee een onbreekbare band lijken te hebben, is er een groot probleem: Taka zal opgroeien tot Scar. Hoe zijn deze twee uit elkaar gegroeid? Heeft Mufasa Scar eigenlijk van de troon gestoten? En zullen deze CG-leeuwen op zijn minst expressiever zijn dan die van de Lion King-remake uit 2019?

Hoe te bekijken: Mufasa: The Lion King draait op 20 december in de bioscoop.

Ironheart

Black Panther: Wakanda Forever liet ons kennismaken met de geniale uitvinder Riri Williams (Dominique Thorne), die haar eigen pak Iron Man-achtige bepantsering maakte. Ze keert terug naar het MCU in de tv-serie Ironheart, die in 2025 in première gaat.

D23-aanwezigen kregen wat nog niet eerder vertoonde beelden te zien van Riri die bezig is met het bouwen van een nieuw pak, evenals een blik op schurk Parker Robbins/The Hood (Twisters' Anthony Ramos). In de show spelen ook Alden Ehrenrich, Lyric Ross, Matthew Elam, Anji White, Manny Montana en Shea Couleé mee.

Hoe te bekijken: Ironheart gaat ergens in 2025 in première op Disney+.

Andor Season 2

We hebben nog steeds geen bevestigde releasedatum voor Andor Seizoen 2 na 2025, maar D23 gaf fans van de Rogue One prequel serie een aantal spannende nieuwe updates. Eerst besprak ster Diego Luna hoe het seizoen van 12 afleveringen Cassian Andor zal volgen over een periode van drie jaar terwijl hij een leider wordt in het verzet.

Daarna onthulden exclusieve beelden dat ten minste twee personages uit Rogue One zouden terugkeren: Ben Mendelsohn is terug als schurk Orson Krennic en Alan Tudyk speelt opnieuw zijn rol als droid K-2SO.

Hoe te bekijken: Andor seizoen 2 gaat ergens in 2025 in première op Disney+.

The Mandalorian & Grogu

Star Wars keert terug naar het witte doek met The Mandalorian & Grogu, geregisseerd door Jon Favreau.

LEES OOK: De eerste vier uur van Star Wars Outlaws smaken naar meer

Hoewel de film nog maar enkele weken in productie is, brachten Favreau en producent en co-schrijver Dave Filoni beelden naar D23 om ons een voorproefje te geven van wat er komen gaat voor Mandalorian premiejager Din Djarin (Pedro Pascal) en zijn leerling Grogu. De beelden toonden de terugkeer van Mando's Razor Crest-schip en Star Wars Rebels' Zeb Orrelios, evenals de Mandalorian en Grogu die het opnemen tegen AT-AT-wandelaars op een besneeuwde planeet (Hoth, iemand?).

Hoe te bekijken: The Mandalorian & Grogu komt 22 mei 2026 in de bioscoop.

Percy Jackson and the Olympians Seizoen 2

Percy Jackson and the Olympians-sterren Walker Scobell, Leah Sava Jeffries en Aryan Simhadri spraken met Percy Jackson-auteur en medeschepper van de serie Rick Riordan om fans een update te geven over seizoen 2.

Het nieuwe seizoen, gebaseerd op The Sea of Monsters, is momenteel in productie. Sterker nog, het is gepland voor een releasedatum in 2025, dus voor we het weten zijn we terug in Camp Half-Blood! En afgaande op de snelle teaser hierboven, kunnen we ons verheugen op behoorlijk intense strijdwagenraces.

Hoe te zien: Percy Jackson and the Olympians gaat ergens in 2025 in première op Disney+.

Dit zijn alle films en series die Disney aankondigde op D23 2024 (2024)
Top Articles
Made in Chelsea cast – all the stars returning for season 27
The best places to drink in Dallas
Room Background For Zepeto
Is pickleball Betts' next conquest? 'That's my jam'
The Daily News Leader from Staunton, Virginia
Z-Track Injection | Definition and Patient Education
Encore Atlanta Cheer Competition
GAY (and stinky) DOGS [scat] by Entomb
What Happened To Father Anthony Mary Ewtn
Buckaroo Blog
2013 Chevy Cruze Coolant Hose Diagram
Zendaya Boob Job
Methodist Laborworkx
Explore Top Free Tattoo Fonts: Style Your Ink Perfectly! 🖌️
Think Up Elar Level 5 Answer Key Pdf
Studentvue Columbia Heights
Teenleaks Discord
Are They Not Beautiful Wowhead
Truth Of God Schedule 2023
Alexander Funeral Home Gallatin Obituaries
Gem City Surgeons Miami Valley South
Hellraiser III [1996] [R] - 5.8.6 | Parents' Guide & Review | Kids-In-Mind.com
Troy Bilt Mower Carburetor Diagram
The Pretty Kitty Tanglewood
Village
Dewalt vs Milwaukee: Comparing Top Power Tool Brands - EXTOL
Macu Heloc Rate
Craigslist Hunting Land For Lease In Ga
Top 20 scariest Roblox games
CVS Health’s MinuteClinic Introduces New Virtual Care Offering
Login.castlebranch.com
Sinfuldeed Leaked
Craigslist West Seneca
Property Skipper Bermuda
Cbs Fantasy Mlb
10 games with New Game Plus modes so good you simply have to play them twice
Nsav Investorshub
Wait List Texas Roadhouse
Dispensaries Open On Christmas 2022
The Realreal Temporary Closure
Actor and beloved baritone James Earl Jones dies at 93
Guy Ritchie's The Covenant Showtimes Near Grand Theatres - Bismarck
Amc.santa Anita
LoL Lore: Die Story von Caitlyn, dem Sheriff von Piltover
Blackwolf Run Pro Shop
Sky Dental Cartersville
Wisconsin Volleyball titt*es
Union Supply Direct Wisconsin
Suppress Spell Damage Poe
About us | DELTA Fiber
Deshuesadero El Pulpo
Houston Primary Care Byron Ga
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated:

Views: 6285

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.