Autozine - Forum Tesla Model S (1 (2024)

'18

3

bouwjaar

jaar in bezit

130k

km

benzine

Betrouwbaarheid

8

Comfort

9

Motor

10

Naam: Javandenbogaard, datum : 8 augustus 2021
Ervaring met Tesla Model S 100D:Mijn S100D nieuw gekocht. In het begin een paar kleine puntjes gehad die netjes opgelost zijn door Tesla Tilburg, en daarna Eindhoven.

In de zomer is mijn bereik bij zuinig rijden bijna 500 km, maar meer realistisch 400+ km. In de winter rond 350 km, waarbij ik de auto al wel altijd laat voorverwarmen aan de lader. Dat scheelt bereik bij rijden.

De kracht en snelheid blijft indrukwekkend, zelfs na 3,5 jaar.

Comfort is gedeeltelijk persoonlijk. Ik kom van een Mercedes CLS. Dat was luxe en comfort, maar op een andere manier geniet ik wellicht nog meer van mijn Tesla. Het scherm is briljant, de bediening intuïtief en makkelijk, de digitale mogelijkheden bijzonder ruim en de rust door de weinige knopjes is heerlijk. In mijn vorige auto’s was het hoe meer knopjes en functies, des te beter. Nu ik aan de rust gewend ben, vind ik het nogal druk overkomen met alle knopjes die je veelal maar 1 keer gebruikt om een instelling goed te zetten. Maar dit is persoonlijk. Gemiste kansen zijn er zeker ook, zoals opbergvakken voor en achter, en een aantal zaken die je in zo’n auto mag verwachten.

De autopilot is eigenlijk het enige dat niet naar verwachting functioneert. Op zich werkt het heel aardig en geavanceerd. Maar die paar keer dat het onvoorspelbaar werkt, bijvoorbeeld remmen, zijn zaken waar echt aan gewerkt moet worden. Ik had bij mijn Mercedes ook Distronics, en die werkte ook niet goed. Ook bij de Audi van mijn broer dezelfde problemen. Blijkbaar is het moeilijk om dit goed te maken.

Service in Eindhoven is eigenlijk altijd goed. Goede ontvangst en de problemen altijd goed opgelost. De bereikbaarheid is wel een probleem. Afspraak via de app werkt op zich prima, maar andere opties zouden breder beschikbaar moeten zijn.

Ervaring met verkoop: Verkoop verliep soepel. Een uitgebreide testrit gehad, uitgebreide uitleg over de techniek en de aankoop is niets meer dan een formuliertje op de computer invullen.
Ervaring met onderhoud: Tevreden over de service bij Tesla Eindhoven. Alleen het maken van afspraken zou meer flexibel moeten kunnen bij Tesla.

'16

4

bouwjaar

jaar in bezit

65k

km

elektriciteit

Betrouwbaarheid

3

Comfort

5

Motor

5

Naam: Joostvangerven, datum : 21 november 2020
Ervaring met Tesla Model S:Verschrikkelijke 4 jaar zo ver. Altijd nieuwe defecten. Slechte behandeling bij het Sevice center. Alles gaat defect. Elektra, bereik, dingen vallen uit, trillingen, sensoren, echt verschrikkelijk.

'20

1

bouwjaar

jaar in bezit

144k

km

elektriciteit

Betrouwbaarheid

3

Comfort

3

Motor

2

Naam: Marktb, datum : 30 juni 2020
Ervaring met Tesla Model S 85d:Koop nooit een Tesla. Verbruik wijkt erg af van wat is gespekt. Een Tesla rijder rijdt pittig. 220km actieradius is dan slechts haalbaar. Superchargen kost geen half uur, maar minimaal 1uur en omdat de auto nu 4 jaar is zelfs 2 uur. De auto is dus waardeloos geworden voor langere afstanden.

Ervaring met verkoop: Er wordt veel meer beloofd dan de auto kan qua verbruik en snelladen.
Ervaring met onderhoud: Alle deurklinken heb ik al moeten vervangen in 4 jaar.

Reactie van: D. Dewitte, datum: 2 april 2021

Antwoord: Ik deel geenszins de mening en heb een andere ervaring. Niet dat er nooit een probleem is geweest, maar dat is altijd kosteloos en snel gerepareerd. Het verbruik is afhankelijk van de rijstijl en dat is ook geldig voor ICE auto&'s. Als ik rustig rijd, dan kom ik in de zomer tot een verbruik van amper 165 kWh met mijn Model S en laden moet je niet perse tot over de 80% doen. Kwestie de EV techniek te begrijpen!

Reactie van: D. Dewitte, datum: 3 april 2021

Antwoord: Ik deel geenszins de mening en heb een andere ervaring. Niet dat er nooit een probleem is geweest maar dat is altijd kosteloos en snel gerepareerd. Het verbruik is afhankelijk van de rijstijl en dat is ook geldig voor ICE auto's. Als ik rustig rij dan kom ik in de zomer tot een verbruik van amper 165 kWh met mijn Model S en laden moet je niet perse tot over de 80% doen. Kwestie de EV techniek te begrijpen!

'18

2

bouwjaar

jaar in bezit

40k

km

elektriciteit

Betrouwbaarheid

1

Comfort

2

Motor

4

Naam: Woutersteslaklachten, datum : 20 mei 2020
Ervaring met Tesla Model S P100D:Ik kwam op dit forum omdat ik mij ben gaan oriënteren of ik nou de enige was met zoveel problemen met de auto en de service, bij mij gaat het om het type P100D uit 2018. Ik lees hier veel berichten van mensen die vergelijkbare klachten ervaren, waardoor mijn auto dus geen ‘maandagochtend model’ is.

Ik vind het vreselijk storend dat Tesla niet levert wat je redelijkerwijs van een (high-end) autofabrikant mag verwachten. Ik ben ervan overtuigd dat je meer mag verwachten van een merk dat zich profileert zoals Tesla. Ze stellen klantgericht te zijn en zelfs ‘onderhoudsvrije auto's’ te leveren maar doen het tegenovergestelde. Dat wat de reden waarom ik ongeveer een jaar geleden ben begonnen met een rechtszaak. Voorlopig ziet er heel erg goed uit mede doordat ze al bij verstek zijn veroordeeld. Vanzelfsprekend zal er nog wel een hoger beroep ronde volgen maar de eerste signalen zijn dus zeer positief. Het vonnis luidde dat Tesla de auto’s terug moest nemen tegen de nieuwwaarde. Toch mooi, straks heb ik 24 maanden gratis gereden! Nou ja, niet gratis. Ik heb natuurlijk wel een mooie rekening van de advocaat gekregen en ook de rechter deed haar werk niet gratis. Al met al alsnog een mooi resultaat.

Het valt mij dus op dat er heel veel mensen zéér ontevreden zijn over Tesla. De stap naar de rechter is echter groot, heb ikzelf ervaren. Het kost namelijk ontzettend veel tijd, geld en het biedt geen enkele garantie. Echter, als iedereen zo denkt, gebeurt er nooit wat en blijft Tesla mensen dezelfde werkwijze hanteren. Met deze reden heb ik besloten om een onderzoek te doen onder andere ontevreden klanten met als doel om een stichting op te richten. Deze stichting gaat zich hard maken om Tesla te dwingen de aangerichte schade te compenseren en haar klanten te gaan leveren waar zij voor betalen. Als je interesse hebt om hieraan mee te doen, neem dan contact op met

woutersTeslaklachten@gmail.com.

Ik hoor graag van je.

Met vriendelijke groet,

Wouter.

Reactie van: Joshtiemeijer, datum: 5 juli 2020

Antwoord: Allereerst wil ik opmerken dat ik het heel dapper vind dat je een rechtszaak tegen Tesla begonnen bent.

Ik ben het er 100% mee eens dat de service bij Tesla schandalig slecht is. Zelf heb ik 12 jaar gespaard om eens een dikke auto te kunnen kopen en mijn keuze viel op een Tesla model S 90D. Ik vind het werkelijk fantastisch rijden en zou niks anders meer willen. Hij is nu 3,5 jaar oud en ik heb dan wel 4x nieuwe aandrijfassen gehad onder garantie en 1x een handvat wat niet meer uit kwam. Ook die is in garantie gerepareerd. Maar ik stoor me enorm aan het feit dat de behandeling van klanten ver beneden pijl is.

Ik ben diverse keren schandalig te woord gestaan (Amsterdam). Gezien het feit dat ik jaren gespaard heb om zo'n auto te kunnen rijden zul je begrijpen dat ik er enorm zuinig op ben en hij ziet er dan ook nog als nieuw uit. Omdat ik op een kentekensite zag dat hij nog tussen de 68000,- en 76000,- waard is en de nieuwe model S goedkoper is als die van mij in 2017 wilde ik wel eens weten wat ze voor die van mij terug wilde geven als ik weer een nieuwe P100D zou kopen. Ik kreeg een bod van 39000,- wat ik een schandalig laag bod vind en me gewoon beledigd voel. Dat zou betekenen dat ik een afschrijving van 2050,- per maand zou hebben.

Wat ben ik dom geweest om een Tesla te kopen. Het is de slechtste investering ooit geweest. Toch weet iedereen dat je een 90D met 71000km op de teller in deze staat nooit zal vinden voor 39000,-. Het moeilijke is dat ik nog steeds verliefd ben om mijn Tesla en er eigenlijk zo lang mogelijk in wil blijven rijden. Maar het is zo teleurstellend dat klanten bij Tesla niet gewaardeerd worden en serieus genomen worden. In Amsterdam ben ik nog nooit weggegaan zonder dat er een klant boos werd op zijn of haar behandeling.

Ik heb nog wel meer te vertellen, maar laat het hier maar even bij.

Mvg. Josh

'19

1

bouwjaar

jaar in bezit

6k

km

elektriciteit

Betrouwbaarheid

6

Comfort

7

Motor

8

Naam: Paul. Roos, datum : 10 januari 2020
Ervaring met Tesla Model S Long Range:Fijne auto, biedt veel en gemak van Tesla's connected laadsysteem niet te onderschatten. Met mijn gloednieuwe Model S fluitend naar Oostenrijk gereden, geen extra tijd voor laden nodig als je tenminste fatsoenlijke rusttijden in acht neemt.

Niet over te spreken LEVENSGEVAARLIJKE auto-pilot (update). Mijn vrouw heeft inmiddels, na bijna kop-staart botsing op de Duitse Autobahen en idem zojuist in NL, besloten autopilot niet meer te gebruiken. Autopilot gaat onverwacht als een malloot op de rem bij passeren andere auto's. Niet fijn bij 130 km/u met een BMW in je nek. Het wordt tijd dat Tesla zich realiseert dat rijomstandigheden in Europa anders zijn dan in de VS. Hopelijk gaat een deel van het engineering team ook in Berlijn wonen.

Reactie van: Poelie123456, datum: 27 februari 2020

Antwoord: Ben ook zonet met mijn P100D naar Oostenrijk gereden, quasi volledig via autopilot op autostrade, gelimiteerd tot 150 km per uur. Maar 2 rare manoeuvres ondervonden, wel bij het superchargen lage oplaadsnelheden en uiteraard druk bezet, maar overal plaats gehad.

'17

2

bouwjaar

jaar in bezit

38k

km

elektriciteit

Betrouwbaarheid

1

Comfort

9

Motor

10

Naam: Mlei, datum : 10 december 2019
Ervaring met Tesla Model S 100D:Fijne auto, maar mankeert erg veel aan. Alle genoemde defecten, bereikbaarheid en nog veel meer.

Auto pilot met alles wat eraan hangt, levensgevaarlijk. Plots op de rem staan, gevaarlijke stuur correcties noem maar op. Heb alles al uitstaan, maar blijft levensgevaarlijk.

Mijn vrouw wil er niet meer in rijden, ook meerijden niet meer!

'14

5

bouwjaar

jaar in bezit

?

km

elektriciteit

Betrouwbaarheid

5

Comfort

7

Motor

7

Naam: Janvoois, datum : 3 december 2019
Ervaring met Tesla Model S:Denk goed na als je een Tesla koopt, want de service kunnen zij niet meer aan. Dat betekent lange wachttijden voor dat storingen worden opgelost.

Voeg mijn auto toe

«

1 / 5

»»|
Autozine - Forum Tesla Model S (1 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dan Stracke

Last Updated:

Views: 5311

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dan Stracke

Birthday: 1992-08-25

Address: 2253 Brown Springs, East Alla, OH 38634-0309

Phone: +398735162064

Job: Investor Government Associate

Hobby: Shopping, LARPing, Scrapbooking, Surfing, Slacklining, Dance, Glassblowing

Introduction: My name is Dan Stracke, I am a homely, gleaming, glamorous, inquisitive, homely, gorgeous, light person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.