20161110-_MG_9607-2

Spirituele Praktijk Angel Eyes in Wijchen
BewustZijn en Manifestatie Opleidingen en Coaching - Astrologie/Tarot Meditatie - Chakra Dance - Opstellingen - Spirituele Vakanties

eng nl

Stappenplan:

Wat kunt U doen om lichaam en geest gezond te krijgen en dan te behouden, want dat is een heel belangrijk onderdeel in je spirituele ontwikkeling/groei maar eigenlijk ook van je bestaan. Dit stappenplan is niet om jezelf de les te leren of laten leren door mij, maar om stil te staan bij onbewuste handelingen van welke aard dan ook. En waar je ook staat dit stappenplan is altijd voor iedereen van toepassing. Er staan hele simpele vragen in die je zelf ook had kunnen bedenken maar het gaat er juist om dat je erbij stilt staat.

Door jezelf vragen te stellen kan er bewustzijn groeien doordat je stil gaat staan bij wat je (misschien) onbewust doet uit gewoonten (waar die gewoonten vandaan komen kun je jezelf ook nog afvragen). Gewoontepatronen zijn niet gemakkelijk te doorbreken de verleiding om met je kop in het zand door te gaan kan groot zijn. Door liefdevol te blijven, zonder oordeel en verwijt naar jezelf te hebben kun je in dit proces succes behalen. Jij bent zelf de Schepper van je leven en jij hebt de keuze om te zijn wie je wilt zijn, maar boven alles zijn we Schepper van Liefde en Licht en die herinnering is het aller belangrijkste.

Stel jezelf liefdevol en zonder oordeel de volgende vragen, schrijf de antwoorden op als je dat fijn vindt en wees zo eerlijk mogelijk tegen jezelf. (En voor de ijverige onder ons zou je ook nog eens op kunnen schrijven wat de vragen met jou doen, wat het bij je oproept.):

 • Hoe is mijn eetpatroon? Eet ik weinig of juist veel en waarom (door emoties, verveling etc.)? En wat eet ik, waar heb ik behoefte aan bijvoorbeeld zoet of juist hartig?
  Advies: eet regelmatig, afwisselend, regelmatig verse groenten en vers fruit. Ontzeg je zelf niets (mits je er heel ziek van wordt natuurlijk) maar minder wanneer dit nodig is en maak er een gezellige gebeurtenis van en proef, kauw en slik bewust zodat je bewust wordt dat je eet en gevoed wordt.
  Dit zelfde kun je jezelf afvragen omtrent je drinkpatroon? Belangrijk is voldoende water drinken 1 tot 1,5 liter (niet al te koud). Liefst zo min mogelijk alcoholische dranken (helemaal geen is natuurlijk het beste).
   
 • Hoe is mijn nachtrust? Wanneer je nachtrust niet voldoende is ga dan na of je nog laat gegeten hebt en wat je gedronken hebt? Wat zijn je laatste activiteiten voor dat je naar bed gaat? Bevat je slaapkamer voldoende frisse lucht? Van welk materiaal is je beddengoed, dekbed en kussen i.v.m. allergie? Van welk materiaal is je pyjama of waar je in slaapt?
  Advies: is om zoveel mogelijk katoen te dragen en katoenen beddengoed. Onderzoek welke activiteiten voor jou de meeste rust geeft voordat je gaat slapen, even wandelen, (rustige) muziek luisteren of wat lezen (bij voorkeur geen horror) en als je tv kijkt let er dan eens op wat je kijkt na een spannende film, kijk dan even wat luchtigs.
   
 • Hoe kleed ik me zelf? Hoe voel ik me in bepaalde kleding? Draag ik wat ik zelf leuk vind? Aan welke kleuren heb ik vooral behoefte en welke staan me niet? Kleed ik mezelf om vooral gezien te worden (strak en/of bloot)? En waarom heb ik dat zo nodig om gezien te worden (onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen etc.)? Of kleed ik me om te beschermen (veiligheid, niemand mag me zien)? Kijk ik naar merken (status of kwaliteit)? Waar let ik allemaal op bij het uitkiezen van kleding en het aantrekken van kleding? Koop ik schoenen die goed zijn voor mijn voeten?
  Advies: durf de kleding te dragen waar jij je lekker in voelt en wat gemakkelijk zit, waarin je in vrijheid kan bewegen zonder beperkt te worden. Draag zo min mogelijk kleding wat echt veel te strak zit dit kan bijvoorbeeld bij te strakke broeken tot buikklachten leiden (ook tijdens het eten is dit niet bevorderlijk), een veel te hoge ademhaling wat kan leiden tot duizeligheid, een opgejaagd gevoel (onrust) en in sommige gevallen tot hyperventilatie, maar sowieso veel te strakke kleding beperkt je in je bewegingsvrijheid en waarom zou je jezelf die ontnemen? Veel te strakke kleding knelt af wat tintelingen in ledenmaten kan geven, geeft huidstriemen en blokkades bij de bloedsomloop en de energie stroom door het lichaam. Ook is het aan te raden zoveel mogelijk katoen te dragen, het is een natuurlijk product waarin je het minst gaat transpireren en huid irritaties krijgt. Wat schoenen betreft: daar kun je eigenlijk niet op bezuinigen, goede zolen, kwalitatief materiaal en goed passend. Veel klachten bijvoorbeeld in de rug kunnen ontstaan door slechte schoenen of er is een lichte aanpassing nodig d.m.v. steunzolen. Dit kan een hoop ongemak voorkomen.
   
 • Hoeveel tijd neem ik voor mezelf zonder afleiding van tv, boek enz.? Waarom vind ik het moeilijk om tijd voor mezelf in te plannen? Te druk geen tijd is geen reden!
  Advies: neem elke dag tijd voor jezelf en probeer zo vaak als kan iets te doen waar je echt blij van wordt en niet waar je achteraf van denkt; ik heb spijt dat ik weer de hele avond naar een geestdodend programma (die er in overvloed zijn!) gekeken heb of films vol agressie en andere zieke beelden die allemaal in je systeem komen.
  Als je iets doet wat je echt leuk vindt krijg je er energie van en wordt je er vrolijk van. Ga met de tijd om als een kostbaar geschenk en niet als iets wat in je nek hijgt. En spreek met mensen af waar je energie van krijgt en wat goed aan voelt, kap met mensen die eigenlijk niets bijdragen aan jouw levensvreugde en waardoor jij je minderwaardig voelt.
  Probeer minimaal elke dag 5 minuten in stilte te zijn dit kan binnen maar ook buiten zijn, om te mediteren/bidden (meer info hierover kunt U vinden op deze site onder de betreffende hoofdstukken). Mediteren kun je lopend en op muziek maar toch is het anders om elke dag 5 minuten in stilte te zitten en je helemaal te ontspannen en alle gevoelens en alles wat er dan op je af komt in die stilte te laten komen en zijn zoals het is.
   
 • Welke terugkerende gedachten patronen heb ik? Heb ik last van angst gedachten? Denk ik vooral in negatieve en/of afwijzende zin? Dat kan ik niet, dat lukt me toch niet, dat krijg ik toch nooit, dat zal toch niet voor mij weggelegd zijn. Heb ik achterdochtige gedachten? Of dwangmatige gedachten? Strijdlustige gedachten, had ik maar dit gezegd of dat? Zijn dit mijn eigen gedachten of heb ik die overgenomen van andere? Of heb ik juist passieve gedachten zoals dat komt wel of daar heb ik toch geen invloed op dus laat maar? Dat komt wel goed, alles moet z’n beloop hebben en vervolgens passief aan de zij lijn staan?
  Advies: het laatste lijkt relax maar met deze houding gaat het leven aan je voorbij. Het is goed om positief te zijn maar met dien verstande dat je houding actief is en blijft. Jij bent de Dirigent/Schepper van jouw leven, geef je de stokjes uit handen wordt je slachtoffer van het leven een rol waar je ongemerkt in kan blijven hangen. Slachtoffer zijn we allemaal op zijn tijd maar te lang is niet gezond en tast je levenslust en levensenergie aan.
  In het geval van angst is het heel belangrijk om te beseffen dat het illusies zijn. Maar zo gemakkelijk is dat niet dit onderwerp is heel diepgaand en daar kan ik veel over schrijven maar daar is dit stappenplan niet geschikt voor. Om je hier omtrent van dienst te zijn kun je een afspraak maken of andere vormen van therapie die jou aanspreekt en bij angst is het aller belangrijkste dat jij je veilig voelt in een therapie vorm en bij een therapeut, laat je niets opdringen!
  Verder is het bewust worden van je denken, meester worden van je gedachten het moeilijkste. Het denkvermogen is ontzettend sterk en “we zitten nu eenmaal veel in ons hoofd”. Het is overbodig om te zeggen dat positieve gedachten beter zijn dan negatieve dat weet iedereen maar toch schieten we als ware er vaak in. Om hierin verandering te brengen is het heel werkzaam om met affirmatie te werken. Positieve zinnen die je elke dag meerdere malen herhaald. Je gedachten veranderen naarmate je mediteert, verandering (lees verbetering) van eten en drinken, bewuster kiezen naar welke programma’s en films je kijkt (of TV vaker uit) en welke boeken je leest. Zelfs het soort muziek kan erbij toedragen dat gedachten rustiger worden. Maak belangrijke beslissingen zoals bijvoorbeeld in de relatiesfeer vanuit het hart puur en alleen omdat het goed voelt en of iets nu praktisch is of niet laat je achterwegen. Jij bent het waard om van gehouden te worden en voor minder hoef je niet te gaan en/of te accepteren. De angst om alleen te zijn vormt vandaag de dag een groot motief een relatie aan te gaan en dat gaat opbreken.

  Voorbeelden van sterke liefdevolle affirmaties:
  (Voel dat het zo is en je zal het als een magneet naar je toetrekken, wet van aantrekkingskracht). De affirmaties mogen alleen gericht zijn op jezelf en niet op andere mensen, je mag de wil van andere niet beïnvloeden op deze manier. Wel mag je mensen Licht en Liefde sturen vanuit Liefde en niet vanuit verwachting dat het jou iets oplevert.

  Ik ben Liefde
  Ik ben Geliefd
  Ik ben het Goddelijke
  Ik ben Rijk
  Ik ben Mooi
  Ik ben Moeder
  Ik ben sterk van geest
  Ik ben een Lichtwerker
  Ik ben Waardevol