20161110-_MG_9607-2

Spirituele Praktijk Angel Eyes in Wijchen
BewustZijn en Manifestatie Opleidingen en Coaching - Astrologie/Tarot Meditatie - Chakra Dance - Opstellingen - Spirituele Vakanties

eng nl

Wat is nu spiritualiteit?

Harish Johari: Spiritualiteit is het ontwaken van de Goddelijkheid in het bewustzijn.

Alan Watts: Verlichting of ontwaking is niet de schepping van een nieuwe stand van zaken, maar bewustwording van wat er reeds is.

CIMG0278

We zijn spirituele wezens met o.a. aardse ervaringen en geen mensen op aarde met af en toe spirituele ervaringen! We kunnen op aarde leren om ons spirituele Zijn weer te herinneren. De reden dat er steeds een sluier wordt getrokken tussen alle levens, komt simpelweg door het feit dat onze capaciteit van ons menselijk brein dit niet zou kunnen verwerken. Dit wordt teveel, als we ons zoveel zouden herinneren zouden we niet in staat zijn te focussen op dit leven en op het Nu, want dat is nu al moeilijk in dit ene leven.
Dus in wezen kun je niet kiezen voor spiritualiteit want het is je bestaan, wel kun je kiezen om bewust te worden.

WE ZIJN GELIEFD! Dat is het antwoord op de vraag “wie ben ik”. IK BEN GELIEFD! Het is helemaal de bedoeling dat jij hier bent en precies ook zoals je bent, met al je talenten en eigenaardigheden! Onze Ziel komt van de grote Bron der Liefde, Onze Schepper, ik noem het God. We waren al geliefd nog voor we op de aarde kwamen. Laat werkelijk tot je doordringen dat je Uniek bent. Er is niet een mens het zelfde! Is dit niet een Godswonder? Dus iedereen komt hier echt om zijn of haar ding te doen, dus we zijn hier op aarde met een “gegronde reden”!

Onze Ziel is het Goddelijke in ons, wat er altijd Is en altijd zal Zijn. Onze Ziel zal er alles aan doen om gehoord te worden, alleen de kunst is om de taal van onze Ziel te leren, zodat we in stilte kunnen leren luisteren en begrijpen.
Wanneer je spiritueel bewust wordt, krijg je inbedding in je Zijn. Mensen zeggen vaak dat ze in de loop der jaren door gebeurtenissen veranderd zijn. Maar eigenlijk worden ze steeds meer zichzelf. Het is niet eenvoudig om simpelweg jezelf te zijn. Omdat er echt een verschil is in wie we werkelijk zijn en wie we denken te zijn. Sommige mensen komen daar al heel snel achter en hebben van nature een drang tot groei en ontwikkeling. Andere mensen blijven liever in het oude en vertrouwde, ongeacht of dat inhoudt dat ze zichzelf beperken.
Wanneer je bewuster wordt kun je niet alleen de zwaardere situaties beter aan en begrijpen maar je leeft helemaal intenser. Dus ook het besef dat je Leeft en dat er elke dag weer een kans is om opnieuw te beginnen en er een geweldig feest van te maken! Het is zo mega belangrijk dat je elke dag geniet. Geniet van je kop koffie of thee. Geniet van de mensen en dieren van wie je zoveel houdt. Geniet van elke glimlach die je krijgt en geef gul terug. Tel je zegeningen en voel je dankbaar voor alles wat er is. En dat is heel wat als je je daar bewust van wordt! Beleef je leven met passie. Onze Schepper is altijd overal aanwezig in alles en wil altijd Liefde geven in elke situatie! Er is zoveel begrip, medeleven en vergeving dat het ons zal doen duizelen.

Er zijn veel boeken geschreven met onthullende geheimen, inzichten en wetten omtrent het spirituele leven (wat dus eigenlijk Het Leven is). Het lezen van dit soort boeken alleen is niet voldoende, maar zonder de reis naar je zelf te maken kun je bij wijze van spreken lezen tot je een ons weegt. Plus op het moment dat je contact gaat maken met je Hogere Zelf ga je je intuitie ontwikkelen en dan zul je zien dat de juiste informatie op je pad komt. Er staat niet voor niets op elke oude tempel: “KEN U ZELF, KEN HET AL”. Dit wijst op het feit dat door je eigen Spirituele Bewustwording je toegang krijgt tot informatie en wijsheid van het alles. Hiervan ligt een deel al opgeslagen in ons, wat we het Innerlijk Weten noemen. Maar door je te verbinden met het Goddelijke deel in jezelf, Je Ziel, krijg je een verbinding met onze Schepper, onze Innerlijke Leiding, deze informatie stroom kan optimaal opgang komen door je volledig aan die verbinding over te geven. Het bereid zijn en het vertrouwen te hebben dat die Liefde is voor jou. De inzichten, de leiding en hulp die je dan krijgt is niet meer met woorden uit te drukken. Het is zo’n compleet gevoel van weten dat iets zo is, of precies weten waarom dit gebeurt of wat je moet doen. Het leven wordt qua intensiteit vele malen verhoogd en het geluksgevoel daardoor ook. Als je in deze “stroom” zit kun je ook weer dat Licht zijn voor je medemens. En dat is heel hard nodig voor onze wereld! Want we zijn een deel van onze Schepper en daardoor medescheppers van onze werkelijkheid, onze toekomst en dus onze wereld. Ik weet dat dit besef soms ook zwaar kan zijn, maar denk dan maar vooral weer aan het feit dat je simpel weg Vertrouwen moet hebben en je hoeft het niet alleen te doen!
Wanneer voldoende mensen hier mee bezig gaan en Bewust worden, kan er een kritische massa bereikt worden. Wat inhoudt dat als er een dermate grote hoeveelheid mensen dit Bewustzijn hebben, er een omslagpunt kan komen voor de hele mensheid, waardoor er dus werkelijk een ander leven hier op aarde kan ontstaan!!

Het Leven is te vergelijken met een grote Zee. Jij bent de Kapitein op jouw schip en bepaald je koers, het Innerlijk Thuishaven ligt in jezelf en je anker bij God. Door angst kan het schip ten onder gaan, maar door verbonden te zijn en vertrouwen te hebben kun je de mooiste avonturen beleven en andere schepen in nood van dienst zijn, door jouw Licht te laten schijnen wanneer andere door duisternis zijn overmand.

Sri Aurobindo: De psychische bewustwording of ontdekking van de ziel is nog niet het eindpunt voor de zoeker, ze is slechts het nietige begin van een andere reis, die dit keer in bewustzijn, in plaats van in onwetendheid wordt gemaakt.

CIMG0165